Og, hvem er Lise? Den gærne kjerringa?? Såså, hun er ganske normal, men liker å bryte litt grenser, Det er ikke galt, de som syns det er ofte farget av egne fordommer, HAHH.....! SÅ fikk vi sagt det.

Trollsmed?

OK, det er visst hu der....trollkjerringa :-)

Jeg var heldig på det bildet!

Ikke lett å finne tittel som dekker det hun driver med, så takk, villkvinne Vigdis for den! Trollsmed er god yrkestittel.

DETTE er nettbutikken der hun vil samle flere kunstnere og kreative sjeler i tillegg til egne ting. (Ta en tur inn å se, der finner du alltid de nyeste tingene)

Grunder, sølvsmed, dekoratør, reklame, blomsterdekoratør, soppgal, trollkjerring, villkvinne, energipropp og litt rebell? OK; det var en heldig dag.... la oss snakke om de vanlige.

Sånn passe blond, men slett ikke dum, og hellig overbevist om at det er de falske blondinenes skyld at rasen er undervurdert. Så Lise bruker litt henna for å skjule sitt blonde åsyn. Temperament har hun tatt med seg fra finske gener, og livet har lært henne at det ikke er mye i verden å frykte, så lenge man lever i glede med det man gjør. Hun liker ikke å bli kalt alternativ, men mener det er mye vi ikke vet som vi haster forbi.

Født i Finnmark, Alta, i 1955. Familien flyttet sørover da hun var 3 år.

Alle sommere ble tilbragt i nord, vakre klare finnmarkssomre med massevis av planter, fiske og lange turer i skog og mark. Hesjing og kyr, og masse molter.

16 år gammel kom hun igang med å utdanne seg til sølvsmed, etter et år på naturfaglinjen på gymnaset, skoletrøtt og med en allerede langt fremskreden fingerkløe for å lage fine ting. Som førstemann på 25 år tok hun svennebrev i Setesdal. Interessen for plantene beholdt hun.

Etter fullført læretid, og arbeid som gullsmed, havnet hun på Voss.

Der var verdens beste det som dengang het handelsskole, Vatles, med en kreativ dekoratørskole innelagt. Lise ble fanget av reklamen, og der ble hun sittende i 21 år. Kreativ og problemløsende som hun var, ble hun en slags potet og gjorde en god jobb for de aller fleste bransjer. Hun maler bilder (bestille?) Lager logo for deg (bestille?) og har en nettbutikk hun forsøker å klore sammen, men nettsider er liksom ikke hennes sterkeste, håper den fungerer!

På 80tallet fant hun sin Nils, som arbeidet i Afrika, og det ble mange turer til dette kontinentet.

Hun begynte å male i 1986, og på 90tallet hadde hun utstilling bl. a på togene mellom Oslo og Bergen. Flere hundre tusen så de morsomme haugene hennes, og bildene ble sendt kloden rundt.

Men reklame suger, selv om man er en kreativ sjel. Lise brant seg ut, møtte en solid vegg, og hoppet av. En operasjon, en periode med tvil, et par måneders loffing i Spania, og Lise var igjen klar for å finne ut hva hun ville. Nå ble det blomsterdekor. Etterhvert fant hun tilbake til sin ungdoms utdannelse, sølvsmed. Hun lar også andre utnytte hennes erfaring i reklame og løsningsorienterte syn for å legge planer og prosjekter.

Privat er hun et skautroll, vegetarianer, og et ganske jordnært livssyn. Hun haler hjem bøttevis med bær og annet spiselig fra naturen og eksperimenterer gjerne med å lage mat av det.(sjekk vegetarsida...)

Energi og ståpåvilje henter hun i naturen i glede over å skape. Langt fremskreden fingerkløe kalles det visst. Av og til sjokkerer hun seg selv med hva hun har fått til, og er klar for nye ideer.

Reising har alltid vært en glede, hun og hennes bedre har vært i nesten 40 land....observant som hun er suger hun kunnskap hvor hun enn er. Dette forsøker hun å bruke i smykker, bilder og eksperimentering og forsøk med nye kreative ideer. Og som turist, lære å se hva som er bra, hva er dårlig, hovrdan funker det?

En gammel venn sa: Lise er et funn, hun gjør toogenhalvmenneskes jobb, og så mikser hun middag samtidig. Etterpå drikker hun en flaske vin, og står opp like frisk. Tøys. Hun drikker masse vann og har stupdovne perioder. HALLO, jeg er blitt eldre nå altså!

(Mon tro om hun noen gang vil bli pensjonist....) NEPPE.......

Lise er takknemlig for å ha møtt en rekke mennesker på livsveien. De vet selv hvem de er, og de vil alltid ha en særegen plass i hjertet. Man skal dele sine gleder!

)

       

 

 

 

 

web by Lise